Denní světlo v koupelně


Napadlo Vás někdy při vstupu do koupelny, že by bylo příjemné mít zde aspoň “nějaké okamžité” světlo. V současné době LED osvětlení, už to není taková tragédie jako v minulosti, kdy se každým zapnutím světla zkracovala životnost zdroje, nemluvě o úsporných žárovkách, které měly pomalejší náběh. Nicméně denní světlo v koupelně je opravdu příjemný bonus navíc.


Zkusil jsem tedy udělat tu nejjednodušší věc. Pomocí vykružováku na dřevo jsem vyvrtal 3 otvory vedle sebe a jejich umístění jsem zvolil na stěnu tak, kde z její druhé strany  visí kuchyňská linka. Do vytvořených otvorů jsem umístil krytky na bodovky. Touto drobnou úpravou se okamžitě proměnilo atmosféra v koupelně. A když se chcete v místnosti jen otočit, nemusíte už zapínat světlo.Dalším pozitivem je, že se v koupelně zásadně snížila i vlhkost. 

Na internetu jsem hledal další inspirace, které však souvisí plnou rekonstrukcí jádra. Často jsou k vidění luxfery, které jsou velmi jednoduché na instalaci a ani jejich finanční náročnost není nikterak závratná. Jejich tloušťka je ideální k pórobetonovým blokům a vložení i vložení jen jedné řady, je pro náš záměr dostačující. 

S dalšími možnostmi nemám osobní zkušenost a proto přikládám ilustrační fotografie.Ty můžete probrat se zhotoviteli nebo mohou být užitečným podnětem pro práci návrháře.

Budeme rádi, pokud přispějete svými návrhy do společné diskuse.

Zdroj: zijemevbyte.cz

Odkaz na zdroj

Publikováno: 05.05.2022