Seznam článků

1+kk na zajímavou 2+kk
Malý panelový byt je pro jednoho výhra, pro rodinu zase naprosto nevyhovující bydlení. V obou případech však bývá nutná razantní rekonstrukce. A to se také stalo u bytu 1 + 1 na pražské Lhotce. Zdroj: https://www.idnes.cz/bydleni/rekonstrukce/rekonstrukce-panelakoveho-bytu-1-1.A220615_210948_rekonstrukce_rez
Nelepší byty pro rekonstrukci
Dnes si ukážeme rekonstrukce těch šťastných, kteří bydlí panelácích VVÚ-ETA. Tyto domy se stavěly zejména v Praze a Středočeském kraji a jejich obyvatelé mají veliké štěstí, že jejich byty mají šířku (rozpon) 6 metrů.
Byt 2+1 prošel velmi příjemnou proměnou
Byt na pražském sídlišti Malešice s dispozicí 2+1 s lodžií potřeboval razantní změnu. Staré umakartové jádro s přidruženou kuchyňskou linkou bylo nutné odstranit a celému prostoru dát moderní tvář.
Panelákovému bytu po proměně vládne beton
Lucie a Martin nešli cestou kompromisů, spolehli se na interiérovou designérku. Za pár měsíců a po kompletní rekonstrukci získal jejich běžný panelákový byt luxusní parametry. Sídliště i část pražského panoramatu mají denně jako dlani, majitelé bytu totiž bydlí v posledním, 11. patře paneláku. Byt 3+1 nechali k nepoznání proměnit a v začátku jim pomohla náhoda.
Kuchyně
Tentokrát se designérský tým v čele s Denisou Bartošovou vrhne na bydlení pro mladou rodinu. Tu tvoří Tereza, toho času na mateřské dovolené, její manžel, miminko, dva psi a dvě kočky. Tereza pracuje v sociální sféře a ve volném čase se i na rodičovské dovolené věnuje charitativní činnosti. Teď si konečně našla čas i na své tužby a přeje si novou kuchyň, protože v té současné se už podle jejích slov nedá ani pořádně uvařit.
Obývací pokoj plný světla
Mladá manažerka Šárka si našla byt v dobré lokalitě. Vyhovovala jí jeho velikost, dispozice i to, že nebylo potřeba ho nijak rekonstruovat. Jenže po čase zjistila, že byt je sice skvělý, ale na podzim a v zimě má zásadní nedostatek. Málo světla! Dokáže designér Petr Šlejmar vnést do Šárčina bytu světlo bez razantních stavebních úprav?
Obývací pokoj pro domy typu T06
Naprosto strhující výsledek, který si mohou vychutnat zejména obyvatelé bývalého Jihomoravského kraje (tj. Jihomoravský a Zlínský kraj + okres Prostějov), protože tyto byty se nejvíce vyskytují tam. Tuto soustavu budeme v brzké době mapovat a již brzy zjistíte, které domy si ji mohou dovolit :) Tuto fantastickou proměnu si vlastníci bytu určitě užili.
Rudá, ne krvavá
Červená podlaha v rekonstruované kuchyni paní Horváthové na první pohled praští do očí. Takovou výzvu si nemůže dovolit jen tak někdo, ale designéři přesně vědí, jak to zařídit, aby rudá nebyla barvou agrese, ale interiér omladila, dala mu nádech originality. Takto extravagantní řešení navíc zapracovali do návrhu maličké kuchyně, kterou si majitelka přála využít ještě několika dalšími způsoby - kromě kuchyně s jídelnou se zde nachází také šatní skříň a provizorní lůžko pro návštěvy.
Vaření nezastavíš!
Úprava garsonky je sama o sobě výzvou. Umění maximálně využít minimální prostor zde designérky ještě povýšili vytvořením bezbariérového prostoru pro gastronomického umělce na invalidním vozíku. Pan Černý strávil tři roky v nemocnicích při boji s nemocí, která nakonec snížila jeho pohyblivost, proto proměna klade důraz nejen na široké a pohodlné průchody mezi všemi zónami bytu, ale také na svěžest a hravost.
Osvěžující proměna
Bezmála 40 let starý a tmavý byt nutně potřebuje osvěžení! V tomto díle nás čeká bourání, vyrovnávání podlah, tapetování ale hlavně - prosvětlení. Co je zbytečně veliké, se musí zmenšit, aby to, co je malé, se mohlo zvětšit. Jak ze starého a dispozičně nevyhovujícího prostředí udělat nový, svěží a útulný byt, Vám předvedou naši staronoví designéři.
Bez postele
Velká sympatická rodinka v malém bytě. A všichni spí na gauči. Dcery chtěly rodičům udělat radost, a tak proměna proběhne v obývacím pokoji, kde spí rodiče na nevyhovujícím gauči, v kuchyni, a aby toho nebylo málo, proměníme i předsíň. Z tmavého smutného bytu se za chvilku stane krásné, světlé pozitivní místo.
Garsonka s předzahrádkou
Opět neuvěřitelná proměna malé garsonky obývaná tatínkem a jeho desetiletou dcerou, kterou má ve střídavé péči. Jak vytvořit krásné, plnohodnotné bydlení se soukromím pro mladou slečnu na pouhých 25 m2? Jak do malého prostoru vměstnat dvě postele? A jak si poradit s předzahrádkou? To vše najdete v následujícím videu. Je až neuvěřitelné, co naši designéři dokáží.