Seznam článků

1+kk na zajímavou 2+kk
Malý panelový byt je pro jednoho výhra, pro rodinu zase naprosto nevyhovující bydlení. V obou případech však bývá nutná razantní rekonstrukce. A to se také stalo u bytu 1 + 1 na pražské Lhotce. Zdroj: https://www.idnes.cz/bydleni/rekonstrukce/rekonstrukce-panelakoveho-bytu-1-1.A220615_210948_rekonstrukce_rez
Denní světlo v koupelně
Napadlo Vás někdy při vstupu do koupelny, že by bylo příjemné mít zde aspoň “nějaké okamžité” světlo. V současné době LED osvětlení, už to není taková tragédie jako v minulosti, kdy se každým zapnutím světla zkracovala životnost zdroje, nemluvě o úsporných žárovkách, které měly pomalejší náběh. Nicméně denní světlo v koupelně je opravdu příjemný bonus navíc.
Přestavba jádra může provoz i zhoršit
Než začnete bourat umakartové stěny bytového jádra, přemýšlejte více o provozu nové koupelny než o výběru módních van a líbivých obkladů.
Děti odrostly, nastal čas na úpravu bytu
Rekonstrukce jádra bytu nacházejícího se převážně ve Středočeském kraji a Praze. Změnu provedli i manželé, kteří bydlí v panelovém bytě na sídlišti jednoho menšího středočeského města, jejichž potomci se osamostatnili, což bylo impulzem k úpravám vlastního bydlení.
3 varianty jádra pro H+kk
3 varianty jak lze vyřešit nejpoužívanější jádro v panelovém bytě
Byt 2+1 prošel velmi příjemnou proměnou
Byt na pražském sídlišti Malešice s dispozicí 2+1 s lodžií potřeboval razantní změnu. Staré umakartové jádro s přidruženou kuchyňskou linkou bylo nutné odstranit a celému prostoru dát moderní tvář.
Betonové stěrky
Betonové stěrky se stávají zajímavou alternativou klasickým obkladům. Použití stěrek je vhodné do prostor jako jsou koupelny, kuchyně, v obývacím pokoji, podlahy, ale třeba i komerční prostory, restaurace nebo kadeřnictví. Používají se přitom pouze přírodní materiály na bázi vápencového štuku a minerálních látek, microcementu, vodou ředitelnými barvami a pryskyřicí.
Panelákovému bytu po proměně vládne beton
Lucie a Martin nešli cestou kompromisů, spolehli se na interiérovou designérku. Za pár měsíců a po kompletní rekonstrukci získal jejich běžný panelákový byt luxusní parametry. Sídliště i část pražského panoramatu mají denně jako dlani, majitelé bytu totiž bydlí v posledním, 11. patře paneláku. Byt 3+1 nechali k nepoznání proměnit a v začátku jim pomohla náhoda.
Nafukujeme koupelnu
V dnešním díle Vám představíme starší manželský pár. Pán je po mozkové příhodě a je tělesně postižený. Koupelna malička a nevyhovující, předsíň zase jako velká nudle. Pár stavebních úprav a vznikne funkční, krásná a hlavně bezbariérová koupelna se sprchovým koutem. A jako bonus proměníme i tu předsíň.
Výměna pokojů
Tentokrát vyměníme ložnici manželů za dětský pokojíček. Jak vytvořit rostoucí pohádkový pokojíček pro holčičku a chlapečka? A zvládnou designéři v malé místnosti vykouzlit útulnou ložnici, kde budou rodiče relaxovat? Děti nikdy nelžou, a tak se podívejme, jestli se jim nové pokojíčky budou líbit.
Nejmenší garsonka
Vybydlená garsonka o 20m2, kterou obývá rozvedená maminka dvou dospělých dcer a dva pejsci. Dejme sbohem umakartu, zakryjme stropní spáry v panelech a dejme bytu nový, moderní dech. Z malého ošklivého bytu uděláme krásný a svěží domov.